blog

A-attest
Je mag overgaan naar het volgende jaar.
Je bent volledig vrij in de keuze van de richting als je in aso, tso of kso zit.
Je kan alleen binnen bso kiezen als je in bso zit.
 

Gratis advies

Hebt u een vraag naar aanleiding van het eindrapport en het attest? Zoekt u advies?

Wij beantwoorden uw vragen en geven advies. Dit is gratis en vrijblijvend.

 

U kunt bij ons terecht in de volgende gevallen:

Jonger dan 18

Als je jonger bent dan 18 jaar (of 18 wordt tijdens het lopende schooljaar) ben je leerplichtig. Je bent dus verplicht om te 'leren'. Dat is niet hetzelfde als verplicht zijn naar school te gaan.

C-attest in het laatste jaar

Een C-attest is nooit goed nieuws, maar in het laatste jaar krijgt het natuurlijk een extra wrange smaak.

Het einde was in zicht en nu komt er nog een heel schooljaar bij. Heel wat jongeren én hun ouders zien nog een jaar op school totaal niet zitten.

Als de motivatie al ver te zoeken was en de slaagkans in het bisjaar om welke reden dan ook beperkt is, is het zinvol om de alternatieven te bekijken.

Uw zoon/dochter kreeg een B- of C-attest en u vindt dat niet terecht. U hebt als ouder het recht om verzet aan te tekenen tegen die beslissing.

Uw zoon/dochter kreeg een B- of C-attest en u vindt dat niet terecht. U hebt als ouder het recht om verzet aan te tekenen tegen die beslissing.

Tegenwoordig rijst hierbij soms de vraag of ouders er goed aan doen om zich te laten adviseren door een advocaat. Het antwoord is heel duidelijk: in 95% van de gevallen niet.

Waarom dit zo is, is eenvoudig.

Binnenkort worden de rapporten uitgedeeld en bij die rapporten hoort een attest dat bepaalt welke richting uw zoon of dochter volgend schooljaar uit kan.

De examencommissie secundair onderwijs uitgelegd in vijf stappen.

Via het volwassenenonderwijs kan je een volwaardig diploma secundair onderwijs behalen.

Wil je een aso-diploma, dan kies je eenvoudigweg een aso-richting. Wil je een diploma op niveau tso of bso, dan combineer je een diplomeerbare opleiding met de aanvullende algemene vorming.

Op het einde van het schooljaar ontvangt elke leerling die regelmatig de lessen heeft bijgewoond een attest. In dit artikel lichten we toe welke attesten mogelijk zijn in het schooljaar 2018-2019 en welke gevolgen ze hebben.

Voor schooljaar 2019-2020 verandert er heel wat, maar dit jaar blijft alles nog bij het oude.