RSS
warning: Creating default object from empty value in /var/www/edulogos_master_build_6/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Boeken en lezen

Kent u MO? +  

MO is een tijdschrift vol goed geschreven artikels over zeer diverse actuele thema's. Wie niet vies is van een kritische noot en geïnteresseerd is in ecologie, mensenrechten, internationale machtsverhoudingen, duurzame ontwikkeling,... vindt hier zeker zijn gading. Op dit moment kan je gratis een proefnummer bestellen. Het volstaat een mailtje te sturen en je exemplaar aan te vragen.

Renate Dorrestein +  

Morgen (13/3) tussen 16:00 en 18:00 uur kunnen scholieren chatten met Renate Dorrestein. Op de website van Lees mij! Leerlingen worden van harte uitgenodigd van deze gelegenheid gebruik te maken . Vooral vragen over Dorresteins boek "Zonder Genade" zijn welkom.
Meer informatie vindt u op de website.

Originele lectuurlijst +  

“Alles uit de kast” (te bekijken op één) serveert een origineel boekenprogramma. Het aanbod is boeiend en intrigerend. Wellicht kunnen zelf boekhaters het programma smaken. Een aflevering in de klas bekijken is misschien nog zo gek niet. Het zet lezen alleszins eens in een ander (licht sprankelend) perspectief. Maar er is meer. Bij het programma hoort een website en die brengt je met een klik naar www.iedereenleest.be.

Edulogos voorziet in technische en operationele steun aan internationale onderwijsprojecten.

Sinds ons ontstaan in 2007:

  • hielpen we meer dan 800 mensen met hun voorbereidingen voor de examencommissie secundair onderwijs
  • hebben we meer dan 1000 mensen gratis geadviseerd in verband met onderwijs

Sinds 2014 bestaat er bovendien een onafhankelijke afdeling van Edulogos in Senegal. Vlaamse vrijwilligers zijn daar welkom.