Na het rapport: over attesten, uitgestelde proeven en de centrale examencommissie

Binnen twee dagen brengt zoon of dochter een rapport mee naar huis, maar misschien weet u nu al wat u kunt verwachten. Voor sommigen is dit vaak een behoorlijk moeilijk tijd. Is het rechtvaardig? Hoe beginnen we hieraan? Zijn die uitgestelde proeven doenbaar? Kan ik mijn zoon/dochter zomaar aan de examencommissie laten beginnen? Wat als ik het niet eens ben met de beslissing van de klasseraad? Zit u met dergelijke vragen? Blijf er niet mee zitten. Wij hebben antwoorden en (onafhankelijke) adviezen. Mail of gebruik het contactformulier. Enkele algemene tips:
  • kies bij een B-attest voor overzitten (eventueel in een andere richting) - vecht tegen het watervalsysteem
  • uitgestelde proeven zijn werkelijk een tweede kans, maak er dus het beste van
  • vakantietaken zijn (hoe vervelend ook) nuttig! Als uw zoon/dochter er een krijgt, wil dat werkelijk zeggen dat er een leemte is waar ernstig aan moet worden gewerkt. De taak door iemand anders laten oplossen, is vragen om problemen volgend schooljaar.
  • uitgestelde proeven en vakantietaken zijn ook voor de leerkrachten een extra belasting en leerkrachten staan daar werkelijk niet om te springen. Uitgestelde proeven en vakantietaken zijn dus echt het resultaat van een weloverwogen keuze en zijn werkelijk bedoeld als een hulpmiddel (ja! uitzonderingen bestaan).

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Filtered HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.